Toate sunt frumoase, unele doar au uitat asta! :-)


Cunosc femei care au uitat cât de frumoase sunt. Femei care s-au lasat prada tuturor săgeților otrăvite si aruncate in dreptul inimilor chinuite de atâta dor si jale. Femei care au capitulat in fata „cuceritorului” de suflete si care s-au lasat amăgite de imaginea lor știrbita in oglinda. O oglinda atât de murdara si de șireata încât au ajuns sa se confunde cu imaginea lor văzuta in treacăt. Acele femei care nu mai au curajul de a se uita in oglinda inimii, fiind acoperite ca o ceata densa de cea a minții.

Cunosc femei care au uitat iubirea si cât de frumoasa este ea. Asa cum amnezicul uita de la mana pana la gura si asemenea actorului cuprins de emoție in fata publicului, căutându-si replicile ascunse in ființa. Femei cu chip de înger dar care si-au tăiat singure aripile in drumul lor spintecat de amintiri. Femei cu suflet de foc dar care si l-au înghețat in timp si fara martori. Femei care nu au inteles ca „Ma iubesc” inainte de „Te iubesc” e ordinea fireasca. Acele ființe care au căzut in golul minții, lăsându-și inima departe.

Femeia care a uitat cât este de frumoasa a uitat sa fie ea. A uitat sa fie femeie. Sa fie bucurie, fericire si iubire. Femeia creatoare de frumos. Născătoare de caldura si un motor atât de puternic al vieții. Femeia care primește si care oferă înzecit. Care se lasa purtată de valul si de energia celorlalți si care înflorește zi de zi, necontenit. O femeie la fel ca toate celelalte. Dar o femeie care a reînvățat sa se iubească si sa creadă in ea.

Femeia care a uitat sa fie frumoasa este femeia uituca de Viata. Este cea care a uitat sa trăiască prezentul pur si sa se accepte. Femeia cu bucle sau cu parul drept, cu ochii albaștri sau căprui, mari sau mici, cu pielea fina si aromata, cu sânii atât de potriviți, cu buzele ei moi si calde. Femeia cu trecut, prezent si un viitor.

Nu exista femei urâte. Exista doar barbati care au nevoie de ochelari! 🙂

Pentru ca o Femeie nu trebuie sa se uite in oglinda pentru a-si aduce aminte cât este de frumoasa. Ea trebuie doar sa stie asta si … Atât! 🙂

________

Comandă cartea Iubind-o pe Ea pana pe data de 15 Iunie si înscrie-te automat in cursa premiilor Giveaway – 11000 exemplare vândute! Cumpara 2 exemplare si dublează-ti șansele de câștig! De unde poti achiziționa cartea? De aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

 

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

4 gânduri despre „Toate sunt frumoase, unele doar au uitat asta! :-)

 1. Femeile nu uită, vreodată, iubirea. Ele o plimbă, însă, de pe o amintire pe alta, cu aceeași grație cu care calcă în zori pe tocuri, spre birou. Pentru ele iubirea este o stare permanentă, cu obiectivele navigând după cum le este răspunsul copacilor, al cerului și oamenilor care le înconjoară.
  Femeile au picioarele reci și atunci trag pledul aproape, să se încălzească. Ai remarcat că femeile se culcușesc, precum pisicile, oriunde fotoliul e liber iar în preajmă este o pereche de ochi să le privească?
  Și, nu, nicio femeie nu uită să fie frumoasă. Ea mai uită din tainele originare, le mai pierde-n încinse asfalturi sau le abandonează , când simt că nu le sunt de trebuință.
  Dar niciodată nu uită să fie frumoasă.
  Ea doar tace să fie frumoasă.
  (http://foaiededrumlung.blogspot.ca/2014/12/textele-dintre-inima-si-minte-toate.html)

  Apreciază

 2. O mai mare prostie nu am mai auzit, sa zica cineva ca nu exista femei urate sau barbati urati , EXISTA, si vedem dovada zilnic…Vrajeala asta cu „hai sa ne mintim singuri” ca nu exista oameni urati, grasi, inalti, scunzi, bolnavi , saraci si as putea sa continui pana maine…cum draq sa nu existe femei urate , exista cum exista si frumoase.

  Nu exista barbati urati ????? BA DA, exista….realitatea de demonstreaza asta, doar orbii si ipocritii nu accepta realitatea… cruda si dura, hai sa fim pragmatici si corecti ca in viata pe langa bine exista si rau, pe langa uratenie exista si frumusete, pe langa razboi exista si pace …..pe langa oameni frumosi exista si urati.

  Apreciază

 3. Capelo, in zadar esti frumos daca ai un suflet atat de urat! Musca si intr-un lan cu flori, vede balega! Alex, daca are un suflet frumos, vede doar flori, nu vede balega! Orice om este frumos in felul lui, iar frumusetea se naste in ochii celui care iubeste! Nu ii putem numi frumosi, doar cei pe care tu ii consideri frumosi! Poate si despre mine cineva spune ca sunt frumoasa, cineva spune ca nu! Gusturile sunt diferite, omule! Iar daca o persoana are un suflet cald, poate sa fie si gras si pistruiat si cum vrei, frumusetea sufletesaca i se citeste pe chip. Prefer astfel de prieteni/e, decat toape fardate si zeci de ore pe la saloanele de frumusete, dar sunt respingatoare de la primele doua vorbe… Mai mediteaza, dragule, asupra frumusetii, dar patrunde in esenta, nu te lasa dus numai de vrajeala exterioara…

  Apreciază

 4. Imi place mult articolul, Alex! Felictari! Ai dreptate, orice femeie e frumoasa, doar ca, desi, de unii admiratori ne spun si ne confirma asta, noi asteptam sa fim apreciate cu adevarat de iubirea vietii noastre, care pare a fi orb la sentimentele si iubirea ce i-o purtam! Cum poate un barbat sa fie atat de orb si sa nu dea o sansa unei femei frumoase, care ii face diverse dedicatii (poezii, piese si tot felul de chestii interesante, tort cu dedicatie de ziua lui), cand stie ca pentru acea femeie El este Universul, iar ea intruneste toate conditiile „candidatei ideale” pentru el? Da, ii deranjeaza doar una, stie ca Ea il vrea doar pentru ea si atat! Sa traiasca o poveste lunga si frumoasa doar in doi! Insa, din pacate, barbatii sunt foarte afemeiati in zilele noastre si mai bine traiesc episoade bune si rele in diverse paturi, decat o singura Poveste de dragoste cu un Rege si o Regina…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: