Cum te hrănești din Viata!


Am cunoscut oameni care se hrănesc din invidia si răutatea pe care o poarta continuu pentru ceilalți. Altii se hrănesc din energia partenerilor, secandu-i pe aceștia de gânduri, de emoții, de trairi autentice si de vise inca neîmplinite. Unii se hrănesc asiduu din vorbe grele aruncate in cele mai nepotrivite ceasuri iar altii se hrănesc din cuvintele înșiruite si promise aievea.

Sunt oameni care se hrănesc cu alți oameni, asemenea canibalului ce ar musca bucăți din tine la fiecare clipa așternută in doi. Oameni care au uitat ce inseamna iubirea autentica si nu vor sa o mai guste. Sunt oameni care isi devorează semenii fara regrete, sfartecandu-i atunci cand lumea lor prinde „curaj” sau atunci cand nu mai au nimic de pierdut. Oameni insetati de lacrimi, durere si suspine, oameni înfometați de piesele trecutului, acei actori nefericiti ai timpurilor.

Sunt oameni care prefera dulcele dar si oameni care imbratiseaza acrul si amarul. Sa te hrănești din viata nu e greu. Depinde si cum o faci. Iar atunci cand inveti sa o faci sincer … te vei putea bucura.

Te vei putea bucura de orice. De absolut orice clipa trăită! De zâmbetul unui prieten drag! De rasul inocent al unui copil! De soarele dimineții! De o îmbrățișare pura! De munca ta! De telefonul unui părinte! De o carte citita in graba! De tine! De Tot! 🙂

Asemenea celor care se hrănesc din bucurii simple, a oamenilor care nu au uitat cum sa iubească, a celor care au învățat sa ofere dar si sa primească … Iubire! Oamenii care se hrănesc din viata, Prețuind-o. Prețuind fiecare secunda, minut si ora a prezentului pur si acceptat.

Oamenii care au încetat sa mai existe in trecut si au inceput sa Fie! Aici si Acum!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: