Poveștile ne schimbă


Am sa va spun acum o poveste adevarata pe care va rog sa o cititi si sa o faceti cunoscuta si oamenilor din viața voastră.

Întâmplarea a fost povestita de către un călugăr (nu voi da nume, nu asta este important). Acest călugăr călătorea, intr-o anumită perioada a vieții lui, cu autobuzul, dintr-o locație înspre alta. In drumurile lui, a întâlnit o fata care parcurgea acelasi drum cu el, zi de zi.

Intrând in Conversație cu aceasta tânără, călugărul a văzut-o trista si nemulțumita de ceva. Întrebând-o de ce este suparata si îngândurată, fata i-a răspuns următoarele: „Nu imi plac picioarele mele! Ma uit in jurul meu si vad atâtea fete cu picioare frumoase, picioare fine si lungi … Iar eu nu pot avea picioarele lor”.

Dupa câteva zile, in acelasi autobuz si pe acelasi drum de rutina, o mâna a atins soldul fetei. Era vorba despre o tânara care a vrut sa composteze biletul si avea nevoie de ajutor. Aceasta tânara nu avea deloc picioare. Călugărul, uitându-se la fata noastră, ii spuse: „Dar acum, iti plac picioarele tale?” Din acel moment si din acea zi, ea nu a mai spus niciodată ca nu ii plac picioarele ei.

Concluzia este una simpla: Dumnezeu si Viata, prin întâmplările si oamenii pe care ii întâlnim, zi de zi, ne arată ca trebuie sa fim întodeauna recunoscători pentru ceea ce avem si ca trebuie sa mulțumim neincetat pentru tot ceea ce ni se intampla. Tu poti orice! Dar, mai important decât atât este ca tu esti un om frumos! Asa cum esti tu! Descoperă si apreciază aceste lucruri la tine! Iar mai apoi si ceilalți din jurul tau le vor aprecia!

Iti urez sa poti vede Frumusețea in tine si in tot ceea ce te înconjoara si sa Zâmbești! Sa Zâmbești de fiecare data! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: