Cele mai bune amante sunt cele care isi înșală soții cu gândul tot la ei :-)


Nu am înțeles niciodata satisfacția pe care o poate o avea femeia-amanta. Pentru mine e femeia second hand sau femeia „adorata in pauze”. E „cealaltă femeie”. A doua spița de la roata sau, in unele cazuri, chiar si a treia. Femeia care se mulțumește cu jumatatile de masura servite de celalalt. Un celalalt care isi uita de fiecare data cămașa in dormitorul ei dar nu uita niciodata sa isi ia sufletul atunci cand pleacă înapoi acasa.

Femeia amanta visează întotdeauna cu ochii larg deschiși. Visul ei a fost mereu acela de a deveni soție! Sau sotia cu pricina. Multe nu isi dau seama ca atunci cand acest lucru se intampla (daca se intampla) ele nu fac decat sa lase locul de amanta liber. Liber pentru o alta din viitorul mai mult sau mai putin apropiat.

Amanta reprezintă femeia inconștientă si mulțumită in neliniștea ei. Satisfacută de rămășițele de atenție presărate in restaurantul romantic si de lux in care înghite, pe langa bunătățile culinare din meniu, o serie de promisiuni îndepărtate si cuvinte rostite cu grija. Superficiala in gândire si in simțiri dar cu sufletul deschis durerii. Pregătită sau nu pentru cele mai crunte dezamăgiri, ea plânge in coridorul lung si rece, fara spectatori.

E femeia tampon sau surogat. Un surogat al sufletului de barbat pe care il accepta necondiționat in culorile cele mai Închise ale cotidianului. Sexy si rafinata pentru celalalt dar niciodata pentru ea. Femeia amanta este femeia plina de calități. Este femeia care așteaptă, rabda, înghite, asculta, intelege, apreciază, consolează si spera … dar nu iubeste. Pentru ca daca ar iubi, s-ar iubi in primul rând pe ea. Iar daca incepi cu tine este imposibil sa ajungi pe locul 2.

Exista amante bune si amante foarte bune. La fel cum exista amante proaste sau neinițiate. Majoritatea sunt singure.

Dar cele mai bune amante sunt cele care isi înșală soții cu gândul tot la ei 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: