Impostorii emoționali


Sunt peste tot in jurul nostru. In fuga sau in treacăt. In anotimpuri reci dar si in anotimpuri mult prea încălzite de inimi aparent îndrăgostite. Aparent doar! 🙂 Daca ar exista un aparat de scanat al sufletului care sa ne arate care sunt impostorii corupți ai sentimentelor, Viata ar fi mult mai ușoară si cu mai putina nefericire răspândită.

Si totuși, cum ii depistam? Aici este problema. Sunt foarte greu de depistat. In prima faza, cel putin. Vin atașați de cele mai dulci si promițătoare măști, emana caldura si înțelegere si s-ar arunca si in foc pentru tine. Bineînțeles, doar verbal. Sunt cei care implora sa fie lăsați aproape de sufletul tau pentru a-l mângâia si ocroti cand, de fapt, realitatea este cu totul alta. Sunt acei oameni care stăpânesc arta cuvintelor sublim dar pică detașat la testul faptelor. Sunt partenerii care iti promit atât de multe, încât pana si ei uita ce au promis.

Fericirea lor este inexistenta. Cu toate acestea, ei par sa se alimenteze din nefericirea celorlalți. Din suferinta si chinul provocate sistematic si pregătite cu grija, zi de zi si noapte dupa noapte. Sunt asemenea căpușelor si a lipitorilor care se lipesc de prada si o sug de toata energia pozitivă pe care o au, creând dependentă.

Majoritatea impostorilor emoționali sunt asemenea vampirilor energetici. Te seaca de dorința, de gânduri alese si de Viata. Iti știrbesc încrederea in tine, iti fura independența, iti absorb vitalitatea si toate acestea sub semnul unui zâmbet atât de pregătit si fals. Sunt cei mai corupți tehnicieni ai sentimentelor dar si cei mai aprigi voluntari atunci cand trebuie sa se apere de o posibila deconspirare.

Ce trebuie sa faci atunci cand ii depistezi? Sa fugi! Cât vezi cu ochii si mâncând pământul de sub tălpile tocite de amarul vremurilor. Sa fugi cât te tin baierile trupului si sa nu te mai uiti înapoi. Pentru nimic in lume. E singura modalitate de a-ti salva sufletul si de a-l pastra nevătămat pentru cel care merita o bucățică din inima ta.

Faptul ca arată bine, e parfumat si are o privire seducătoare nu il transforma in partenerul potrivit. Partenerul potrivit trebuie sa arate bine, in primul rând, pe interior.

La asta sa te uiti … Întotdeauna! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Impostorii emoționali

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: