Cum se mimează iubirea?


V-ati întrebat vreodată cum poate cineva sa mimeze iubirea? Cum ai putea sa mimezi ceva atât de pur si atât de autentic? Un sentiment atât de nobil si divin? Sa mimezi iubirea o consider o blasfemie a sufletului celui ce o practica. Asemenea femeii care mimează orgasmul pentru a mulțumi barbatul de langa ea. Desigur, iubirea este mimata in nenumărate feluri si moduri posibile in ziua de azi. In poze editate, in declarații de dragoste si de fațada si intr-un „Te iubesc” mai mult spus decat înfăptuit.

Sa mimezi iubirea mi se pare cel mai inautentic mod de a exista, de a fi si de a te raporta la celelalt prin prisma culorilor vieții. O consider cea mai mare minciuna pe care cineva o poate servi, cu Porția, altor suflete, denigrandu-si in acelasi timp, propria inima.

Sa mimezi iubire inseamna sa dormi si sa pierzi timpul, dormind. In ignoranta si durere, in frustrări si auto iluzionari si intr-o stare de acedie. O veșnica nemulțumire a ființei, a impostorului emoțional care se minte, zi de zi, atât de bine încât pare ca este fericit in cautarea sensului propriu.

„Ah, sunt fericit!” este preludiul cel mai fals al trupului si al minții, masca perfecta a omului care se uita pe sine, încercând sa isi aducă aminte de celelalt. Mimând iubirea nu faci decat sa te maltratezi singur, sa iti sugrumi inima, sa iti intoxici mintea si sa anihilezi tot ce inseamna emoție si trairi curate.

Cine mimează iubirea este un mincinos. Un mincinos care oferă satisfacții iluzorii in doze mici si controlate. Un mincinos autentic, fara remușcări si cu un plan bine determinat. E omul care zâmbește in exterior si plânge amar in interior. Cine mimează iubirea, nu o va cunoaște niciodata cu adevarat.

Dragostea nu se mimează si nu se pune in scena. Iubirea nu se interpretează si nu se „propaga” intentionat.

Iubirea se oferă si se primește. Iubirea … Se simte!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: