Iubirea e antrenamentul inimii


Gândirea este sportul suprem. Din păcate, unii obosesc atât de repede. Cam asa e si cu iubirea. Unii obosesc chiar inainte de a se apuca … De iubit! Altii obosesc de la a doua sau a treia pedala iar altii pedalează in gol, neînțelegând cum si cu ce se mănâncă fericirea. In primul rând fericirea lor. Mai apoi a altora.

Iubirea este un antrenament al inimii. Inima trebuie curățata, deschisă si pregătită din timp pentru iubit. Inima nu o arunci in joc, oricui si orișicum. Atunci cand faci asta, risti sa o înstrăinezi. Riști sa o pierzi si sa te pierzi pe tine in tot acest joc orb al iubirii. Cine se joaca cu iubirea o poate face in doua feluri. Fie trișează, in felul acesta neputând gusta din adevatata fericire, fie se pregătește pentru un joc autentic si pur, un joc inteligent , un joc fara învinși. In iubire nu ai cum sa pierzi. Decat atunci cand încetezi sa mai iubesti sau sa fii iubit.

Iubirea este un antrenament intens. Si nu trebuie sa fii un sportiv de performanța ca sa iubesti fara a transpira. Trebuie doar sa înveți sa oferi si sa primesti, in egala masura … Iubire! Iubirea este o arta. Arta de a combina si a contopi culoarea inimii tale cu inima celuilalt. Asemenea pictorului izolat de răutatea cenușie si neagră din jurul lui si care combina culorile vieții cu atâta grija. Mai întâi in suflet iar mai apoi pe lemnul sau pânza impregnate de gânduri si emoții infinite.

Iubirea este un antrenament al simțurilor, al trairilor, al emoțiilor si al sentimentelor împărtășite in doi. E un ulei ales care se prelinge si acoperă coapsele înfierbântate ale celor mai timizi protagoniști.

Iubirea e antrenamentul inimii dar si al minții.
A unei minți in echilibru si armonie cu însăși inima pe care o cearta atât de des.

Antrenați-va inima. Mult si din ce in ce mai mult. Pentru ca o inima neantrenata zilnic va înceta sa bată cu si pentru celalalt.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Iubirea e antrenamentul inimii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: