Alexandru Chermeleu: Cand unu plus unu fac … Totul!


„In aritmetica iubirii unu plus unu fac doi. Pe cand unu plus zero va fi întotdeauna zero”. Perfect adevarat. Pe cât de adevarat, pe atât de dureros. Sa stii ca ai plecat la drum cu un partener care se împiedica la fiecare promisiune încălcată, nu e tocmai visul de tinerețe al nimănui.

Dar atunci cand ajungi sa gusti din fericirea autentica nu iti vei mai întoarce capul înapoi.

Privirile voastre se vor uni in acelasi punct suspendat in infinitul bătailor de inima. Glasul îndrăgostiților va incepe sa se faca tot mai auzit in multimea de strigăte nebune si delirante. Universul împărtășit va prinde culoare va si așterne in fata lui atâtea posibilități de a iubi si a fi iubit. Oamenii din jurul vostru vor paraliza si se vor topi precum statuile lucrate in lut ce se prefac in figurine simple.

Nu ii poti cere unui om mai mult decat ii poti oferi. Dar atunci cand iti oferă totul, totul trebuie sa i-l oferi înapoi. Asa cum negustorii cinstiti isi schimba intre ei lucrurile de valoare sau obiectele lucrate migălos in taina cămărilor încinse de truda. Asa cum doi copii isi schimba intre ei priviri si zâmbete sincere in mijlocul jocului ce i-a pătruns. Asa trebuie sa fie si schimbul iubirii. Un schimb atât de pur si de fin, încât cei care il practica sa uite nemurirea si sa se regăsească aievea … in celalalt!

Drumul iubirii trebuie parcurs in doi. Fie ca este ploaie sau vânt, tunet sau gând, soare sau luna, dragostea se parcurge in pași de dans. Atunci cand doi îndrăgostiți dansează, totul in jurul lor se preschimba in cele mai lucrate instrumente muzicale. Ritmul trebuie sa fie acelasi pentru amandoi. Respirația trebuie antrenata si atinsa de vârful buzelor moi si dornice. Mâinile nu trebuie sa se despartă niciodata iar ochii trebuie sa fie atintiti spre amintirile ce vor sa vie. Trupurile trebuiesc unduite la unison iar șoaptele trebuie rostite pe rând. De la unul către celalalt, de la barbat la femeie si de la femeie la barbat.

In iubire veți rade si veți plânge. Dar veti plânge plânsul fericirii, eliberator si cald. In iubire veti iubi si veti fi iubiti. Asemenea zilelor iubite de oameni si a viselor iubite de somn. In iubire veti cauta răspunsuri si le veti gasi. In voi si in ceilalți. In iubire veti fi doar voi doi.

Pentru ca unu plus unu fac doi.

Însă atunci cand unu plus unu fac Totul, iubirea e completa. 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: