Alexandru Chermeleu: Când o femeie refuză un barbat …


Ati văzut vreodată un barbat plângând? Sau un barbat care ajunge la clinica unde s-a programat sa isi faca analizele? Genul bărbatului de „doi pe doi”, cu o privire dura, țintuită si o atitudine de mascul cel putin feroce? Barbatul care ii zâmbește sec asistentei inainte ca aceasta sa ii ia sânge dar care, cu putin timp inainte ca acul cu pricina sa fie introdus, leșina sau i se face rau?! Este o imagine cel putin hilara. Un tablou haios si de pus in rama amintirilor pentru cei care nu stiu ca si barbatii pot reacționa mai rau ca niste copii.

Este aproximativ aceeași situație cu aceea in care masculul „alfa” este refuzat, fara niciun drept de apel de către femeia pe care el considera ca o poate cuceri doar incordandu-si putin Mușchii bicepsului. Nu si ai creierului. Aceia lipsesc cu desăvârșire sau nu au fost îndeajuns de antrenați.

Ati văzut vreodată un barbat refuzat de o femeie? Daca nu, ati pierdut o scena pe cinste. Dramatica, tensionata, dar pe cinste! 🙂 Barbatul refuzat de o femeie suferă un proces de transformare aproape spontan. Mușchii faciali se dilata, pupilele se măresc, pielea i se încrețește, mâinile incep sa ii tremure, fruntea se ridează iar creierul emoțional intra in colaps. Dureri de stomac, multe întrebări fara răspuns urmate de dureri acute de cap si replica tipica si imediata: „Mai sunt o grămada ca ea”! 🙂

Mai mult sau mai putin adevarat. Dar ce se intampla in interior, e cu totul o alta poveste. O poveste tragi comica a cuceritorului care a eșuat in misiunea lui. Asemenea vânătorului care nu si-a nimerit prada de la 5 metri distanța de ea. Ceea ce se intampla in interiorul bărbatului respectiv este o adevarata drama. Este drama Ego-ului ucis si renăscut in secunda doi. Drama unui orgoliu masculin mototolit si calcat in picioare in repetate rânduri.

Barbatul refuzat de o femeie suferă o tragedie subtila a ființei. Este barbatul lovit sub centura cu care se mandrea si lauda cu atâta avânt si spor. Asemenea boxerului din ring care primește lovitura decisivă inainte sa o anticipeze. Barbatul refuzat de o doamna este barbatul făcut knock out. Dar un KO fara spectatori. Pentru un moment, lumea lui se năruie, luminile se închid instant iar planurile de seducător se dau peste cap. Este barbatul șocat, usor depresiv, aproape Impotent si fara control.

Unii dintre ei se transforma in misogini convinși. Altii se izoleaza de ei înșiși. Cei mai multi însă, ramân mirați chiar si dupa „incidentul” cu pricina: „Cum? Eu sa fiu refuzat? Eu? Un barbat adevarat?”.

Cred ca aici este problema. Un barbat adevarat poate fi refuzat de o femeie. Indiferent ca este o femeie autentica sau nu. Dar un barbat adevarat accepta refuzul, face o plecăciune simbolica, se scutura de orgoliu si merge mai departe. Indiferent de prada si indiferent de „consecințe”.

Sa fii refuzat de o femeie pe care ai vrut sa o cucerești nu inseamna sfârșitul lumii. Se intampla si la case mai mari.

Dar sa fii refuzat de Femeia pe care ai cucerit-o deja cu vorbe dulci de inceput dar cu prea putine fapte … aceasta e adevarata impotenta! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Când o femeie refuză un barbat …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: