Jocurile Adulților


Nu va gândiți la prostii 🙂 Aici se scrie si se vorbește despre altceva!

Ador cuplurile jucăușe. Mi se par cele mai autentice. Am considerat de fiecare data ca iubirea este un joc minunat. Pentru unii un joc usor, pentru altii un joc mai greu iar pentru cei care nu gusta jocurile, unul imposibil. Pentru a vorbi de un joc perfect este întotdeauna nevoie de doi. Un El si o Ea. Un el si o ea care accepta regulile nescrise ale îndrăgostiților si care incep sa se joace, unul cu celalalt, asemenea copiilor purtați de inimi si de Viata. Iubirea este jocul suprem dintre doi oameni.

Pentru a fi eligibil sa participi trebuie sa fi câștigat toate jocurile anterioare sufletului. Jocul trecutului, jocul suferinței si al dezamăgirii, jocul așteptarii dar si jocul schimbării. Pentru a putea participa in acest joc e necesar sa fii un jucător perfect. Un jucător care isi cunoaște bine resursele ființei si care este pregătit sa înfrunte orice nivel de dificultate apărut.

Iubirea este jocul oamenilor inteligenți, jocul oamenilor care recurg la tot felul de tactici pentru a-si putea negocia sentimentele si pentru a putea obține ceea ce isi doresc. Iar atunci cand ambii parteneri obțin ceea ce isi propun, jocul este unul autentic. Iubirea este jocul schimburilor. Al schimburilor de inimi si, mai mult decat atât, al contopirii celor doua in etern. E un schimb de lumi si o împreunare nevinovata si perfecta a celor doi complici.

Sa fii complice la fericirea celuilalt este un sentiment sublim. Pentru ca in jocul iubirii, fericirea este punctul in care ambii parteneri se unesc asemenea picăturilor de ploaie ce nu au atins inca pământul aspru si vechi.

Omul prost nu poate duce acest joc la bun sfârșit. Va fi dominat de orgoliu, de așteptari, de temeri … de un Ego înfiorator de rece. El va pierde jocul inca inainte de a-l incepe. Va încerca sa trișeze iar daca nu reușește va încalca regulile cu zâmbetul pe buzele-i arse de indiferenta.

Iubirea nu este jocul oamenilor slabi. Nici al oamenilor care au încetat sa mai creadă in ludic. Acei oameni au incetat, in esența, sa mai fie copii. Jocul inseamna cunoaștere, acceptare, lupta, credința si iubire. Jocul iubirii este iubirea însăși.

Sa fii părtaș la jocul dragostei este un privilegiu. Un privilegiu pe care trebuie sa il castigi.

Iar daca l-ai câștigat, fii pregatit sa joci ca la carte. 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Jocurile Adulților

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: