In cuplu nu exista Super Eroi


Intr-o relatie de cuplu au existat mereu un el si o ea. Un el care a oferit mai mult si a primit mai putin … sau invers. Din nefericire, aceasta este realitatea crunta si purul adevăr. Un adevăr din ce in ce mai șters si camuflat de numeroasele măști pe care fiecare partener le poarta cu „grija” si pe care uita sa le dea jos atunci cand ajunge acasă.

Se spune ce cel care iubeste „mai mult” este si cel mai fericit. Teoretic este posibil. Dar practic … Dureros de practic. Este o alta poveste. O poveste care se transforma intr-un film de acțiune prost regizat. Un film cu un super erou in rolul principal si „personajul negativ” sau „The Bad guy” in rolul secundar. Super eroul care isi deschide trompele inimii, isi împraștie sufletul si se arunca in focul iubirii pentru cel care s-a auto proclamat peste noapte: „sufletul pereche”.

Super eroul nostru este cel care le face si le îndura pe toate in numele unei iubiri imature. Super eroul nu este decat eroul căzut la datorie. Vrăjit, aburit si manipulat de promisiuni, vorbe frumos îmbrăcate si săruturi furate in pauzele de cearta sau „Amor”.

Un martir care suferă in tăcere si înghite in sec fiecare pastila otrăvitoare servita de partenerul iubit. In dragoste si război totul e permis. Inclusiv sa te pierzi pe tine pentru celalalt. Curat martirisim si curat iubire. Important este sa te trezesti mai repede si sa renunți. Însă nu la tine, ci la o iubire toxica si la un partener novice in arta de a oferi dar un expert desăvârșit in a primi.

In iubire nu exista super eroi. In niciun caz acei eroi care se sacrifica necondiționat pentru binele celuilalt.

In cuplu exista doar un El si o Ea iar adevăratul erou este … Iubirea!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „In cuplu nu exista Super Eroi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: