Femeia de nota 10 si barbatul de nota 4


Si acum imi aduc aminte de zilele ploioase si dupa amiezile amorțite de Scoala. Atunci cand eram scos la tabla din multimea de elevi plini de energie si Viata. Tocmai eu 🙂 Bineînțeles, cu tema nefăcută si cu un zâmbet tâmp pe chipul meu nevinovat, ma întoarceam in banca mea cu carnețelul de note neinteles si cu nota 4 la purtător. Asa se intampla cand nu te Pregătești dinainte. Cand defilezi prin Viata sub masca unui om care le știe pe toate dar care, in esența, încă mai are mult prea mult de învățat.

Nota 4 este o lecție de Viata. O învățătura pe care multi barbati încă nu au asimilat-o asa cum trebuie. Cunosc multi barbati premianți însă, din nefericire, prea multi corigenți. Atât in relația cu femeile din Viata lor cât si cu oamenii de langa ei. Barbati care flutura diplome in stânga si in dreapta dar nu sunt in stare sa empatizeze nici măcar cu un câine.

Bărbații de nota 4 visează la femeile de nota 10 însă, atunci cand le întâlnesc, fug din calea lor asemenea unei oi din calea lupului. Bărbații de nota 4 sunt niste barbati repetenți. Incapabili sa citească o femeie de nota 10. Pentru asta e nevoie de înțelegere, de empatie, comunicare si iubire. Multă iubire. Un barbat de nota 4 va iubi de nota 4. Iar asta nu e iubire. E doar o auto iluzionare. Auto iluzionarea masculilor „alfa” care nu se dau in spate de la nicio cucerire dar care eșuează lamentabil atunci cand isi îndeplinesc „misiunea”.

O femeie de nota 10 este o femeie care știe sa spună „Nu”. Un „Nu” răspicat si ferm in fata barbatului de nota 4. Este femeia care stie sa umble pe tocuri fara a se împiedica. Este o femeie care a îndurat suferințe, a vărsat lacrimi amare sau dulci, a luptat in războiul cu fantomele trecutului si l-a câștigat. Este femeia care trăiește aici si acum. Femeia care a aruncat Jumătățile de masura in spate, a îndurat Singurătatea si a inceput sa se iubească. Mai mult si din ce in ce mai mult.

Este Femeia cu majuscula. Femeia premianta si însetata de schimbare si cunoaștere. Femeia credincioasa. Atât barbatului de langa umărul ei cât si in fata lui Dumnezeu. Femeia de nota 10 se simte de la o posta. Are un aer distins, aparte si va impresiona de fiecare data prin feminitate, siguranța si multă iubire pe care este pregătită sa o ofere celui care o merita.

Femeile de nota 10 nu au ce cauta cu barbati de nota 4. Ele au nevoie de barbati de nota 10. Doar in felul acesta cercul este complet.

O femeie de nota 10 care sta cu un barbat de nota 4, se transforma, încet dar sigur intr-o femeie de nota 2.

Iar 2 întotdeauna va fi mai mic si mai putin decat 4 🙂 

________________

Daca iti place acest blog, Votează-l în cursa pentru cel mai bun blog din țară! Îți multumesc! Link: 

PAGINA DE VOT – FINALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2015

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Femeia de nota 10 si barbatul de nota 4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: