In iubire nu exista locul 2


Atunci cand te pui pe locul doi, renunți la tine. Cineva care renunța la el nu poate duce o iubire. E ca si cum ai încerca sa fii in doua locuri deodată. Putin probabil. In iubire nu exista niciodata locul doi. In iubire exista mereu locul întâi. Atât pentru tine cât si pentru sufletul tau pereche.

Intr-o relatie de cuplu autentica, barbatul si femeia trebuie sa fie la acelasi nivel dar nici unul dintre ei nu trebuie sa isi uite rolul. Iar daca il uita, sa aiba grija sa nu il si piardă. Pentru ca relațiile se destramă atunci cand barbatul renunța la a mai fi barbat iar femeia renunța la a mai fi femeie.

In iubire nu exista locul doi. Nu exista unul mai bun si unul mai prost. Nu exista unul mai slab si unul mai puternic. Chiar daca, de cele mai multe ori, asa se intampla. Nu exista unul mai frumos si unul mai urat. In iubire, amandoi partenerii stau in acelasi Jilț. Încoronați fiind de laurii sentimentelor autentice, ale trairilor intense si împărtășite si ale emoțiilor ce invadează, constant, fiecare părticică de inima.

In iubire nu exista învinși. Exista doar învingători. Iubirea este o lupta, dar o lupta sublima, o lupta ce depășește fatetele Ego-ului, ale mândriei si ale ignorantei prostești.

In iubire nu exista sânge, nu exista răni sau vânătăi si nici membre amputate. In iubire, singurul organ amputat este Inima, atunci cand aceasta pleacă de la la locul ei si se muta in locul inimii persoanei iubite. E un schimb cât se poate de înălțător. Un schimb de inimi.

In iubire nu exista lacrimi si nu exista plâns. Decat plânsul fericirii dăruite necontenit. Nu exista compromisuri sau jumătăți de masura. Nici măcar măsuri. In iubire exista totul sau … Nimic!

Iubirea nu e o competiție. Pentru ca daca ar fi asa, cineva ar pierde de fiecare data. Deși, se spune ca cel care oferă si iubeste mai mult este si cel mai fericit. Dar cu ce folos? Sa fii iubit nu inseamna nimic atunci cand nu iubesti, la rândul tau. Ego-ul va fi plin, însă Ființa ta va ramane goală. Si invers.

In iubire nu exista niciodata locul doi. Poate nici măcar locul întâi. Pentru ca atunci … Nu mai e iubire!

Exista doar voi … si iubirea. Atât!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „In iubire nu exista locul 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: