Alexandru Chermeleu: O femeie deșteaptă … un bărbat prost!


Si nu trebuie sa fie o femeie neaparat desteapta. Sau peste așteptari de inteligenta. Trebuie sa fie doar … Femeie! Cu tot ce înseamna asta. Dar o FEMEIE cu majuscule. In adevăratul sens al cuvântului si al vieții trăite in doi. De la intuiția ei de invidiat, imaginația ei încâlcita, de la trăirile ei autentice si pana la parul mătăsos de fin si moale. De la feminitatea ei care urla prin toti porii si pana la supărările dulci si drăgălașe.

O femeie nu trebuie sa se reinventeze pentru barbatul de langa ea. In schimb, trebuie sa inventeze noi si variate trucuri magice pentru a aprinde orice călcâi amorțit de bărbat. Indiferent ca vorbim despre barbatul cu diplome lucioase si înrămate sau despre barbatul șantierist si cu salopeta murdărita de praful cotidian. O femeie e suficient sa fie o femeie atât dimineata, cât si la prânz , seara si miezul nopții. Iar tabloul este complet. Atât pentru ea cât si pentru barbatul de langa umărul ei.

Aici nu vorbim despre bărbații prosti, in adevăratul sens al cuvântului, deși exista destui Prosti cu P mare care nu stiu ce clocoteste langa ei. La fel cum nu stiu sa aprecieze nici măcar pe jumătate ceea ce „proasta” din spatele lor le oferă necondiționat. Nu! Aici vorbim despre Femei. Despre acele femei care au știut întotdeauna sa întoarcă foaia sau chiar sa o rupă. Despre acele femei care au reușit sa faca din bărbații de langa ele niste eroi. Despre acele femei care au reușit sa faca din bărbatul-copil, un bărbat.

O sa ma întrebați cum este posibil asa ceva. Nu pot sa va răspund. Si nu pentru ca nu as vrea, ci pur si simplu pentru ca nu sunt femeie. Asta e datoria femeilor. Doar ele stiu cum, cand si de ce. Barbatul trebuie doar sa învețe sa primească. Dar si sa ofere, in egala măsura.

O femeie desteapta si un bărbat prost …
Parca nu suna asa de bine.

Dar „o femeie desteapta chiar si un bărbat prost” este o imagine neprețuita … Pentru mine, cel putin! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: