Omul invidios sau omul prost?


Nu. Nu este nicio diferența intre cele doua categorii. Se completează reciproc, cu gratie si cu o finețe de nedescris. Omul invidios este asemenea unui câine turbat. Trebuie sa te ferești din calea lui. Trebuie sa fugi cât vezi cu ochii si sa nu te uiți înapoi. Te va contamina cu gândurile lui negative si va musca si rupe bucăți din tine, putin câte putin, pana va ajunge sa te anihileze complet in minte si in inima.

Omul invidios este un om care suferă. In primul rând pentru neputințele lui iar mai apoi bucurându-se de ale altora. Este omul care a eșuat la testul de inteligenta. Care a picat testul inimii si al sufletului. Omul invidios nu te va judeca niciodată pentru ca esti fericit, ci te va judeca pentru ca esti mai fericit ca el. Te va judeca atunci cand iti merge bine, va cleveti trairi si emoții negative îndreptate asemenea unei rachete Buk înspre tine si te va lovi din plin cu maștile deja tocite pe care le schimba necontenit, zi de zi. Te va invidia pentru ca tu citești, iar el nu o face. Si nu pentru ca el nu ar putea, ci pentru ca nu il intereseaza. Te va invidia pentru succesul tau. Si nu pentru ca el nu il poate atinge, ci pentru ca tu l-ai atins înaintea lui. Te va invidia pentru mașina pe care o conduci, prăjitura pe care o savurezi, femeia pe care o săruți si pantofii pe care ii încalți.

Omul invidios este un virus periculos. In primul rând pentru el iar mai apoi pentru ceilalți. Un virus care polueaza atmosfera cu trairi negative, gânduri ascunse si emoții distructive. Este virusul secolului nostru. Singurul antidot il reprezinta detașarea completa.

Tu, omule bun care citești aceste rânduri … Ferește-te de invidie si din calea unui om invidios. Este cea mai sigura metoda de auto distrugere a tot ceea ce este frumos in tine si in jurul tau.

Iar tu, omule invidios, te compătimesc si sper ca intr-o zi te vei trezi.

Dar pana atunci … te las sa dormi.

__________

PAGINA DE VOT – FINALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2015

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: