Minciunile din cuplu


Sunt oameni care se pun in pat cu minciunile lor in fiecare noapte. Iar altii, in pat cu acești oameni.

Acele minciuni pe care ni le spunem zilnic in legătura cu partenerii nepotriviți sau mai putin potriviți. Acele momente cand ne lăsam prada emoțiilor contradictorii si ajungem sa credem toate „poeziile” pe care partenerul nostru de „suflet” ni le recită cu zâmbetul pe buze. Momentele de cumpăna si îndoiala in care suntem asaltați de promisiuni de plastilina, promisiuni care se modelează si se mulează perfect pe inima noastră deja franta.

Nu este suficient ca ne-am pierdut reciproc in acest joc teribil al așteptărilor si al durerii, mai trebuie sa ne pierdem si pe noi înșine. Cu ușurintă si din ce in ce mai adânc. Partenerul nepotrivit este mincinosul perfect al sufletelor. Te atrage in jocul inimii, te îmbie cu parfumul regulilor nescrise si „dulci” iar mai apoi le încalcă cu o gratie de nedescris. Iar noi, ca niste actori amnezici ce si-au uitat replicile între doua bătăi de inima, ajungem sa credem si sa agreăm acest joc dureros si masochist.

Ajungem sa ne sacrificam personalitatea, integritatea, ființa si esența pentru un partener care ne intoxica cu aceleași gânduri si trairi inautentice. Ajungem sa ne pierdem vitalitatea, independența si stima de sine in numele unei iubiri ratate. Din dragoste suferi, iti iei pumni, te amăgești si continui, chiar si atunci cand bati pasul pe loc. Asta nu e dragoste. E auto distrugere.

Cele mai mari minciuni pe care le auzim nu sunt din partea celuilalt.

Cele mai mari minciuni pe care le auzim zi de zi sunt cele pe care ni le spunem noi. Nimeni altcineva.

Mi-am adus aminte de ceva dragut.

Niciodată nu vei mai găsi un partener asa ca mine!

Doamne ajuta! Nici nu imi mai doresc unul ca tine :)))

 

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Minciunile din cuplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: