Barbatul perfect si Femeia ideala.


Barbatul perfect si Femeia ideala. Pana si Google-ul s-a blocat si a dat eroare! :))

Il cauti necontenit in visele lungi si ravasite. Il cauti mereu acolo unde crezi ca il vei gasi, la un moment dat, singur si disponibil. Pe stradă, in parc sau la cafeneaua cocheta de peste drum. La job, acasa sau in patul gol de atâta amar de vreme. Se lasa atat de mult asteptat si intarzie de fiecare data. Ai obosit sa mai crezi in povesti nemuritoare si in Feti Frumosi calare pe un cal alb. In Iliene Cosanziene cu tenul alb ca varul si cu voci suave. In ziua de azi, majoritatea vin pe jos sau … calare pe magar. :)) El prea arogant. Ea mult prea rujata. :))

Ai incetat sa mai speri in a-l cunoaste pentru ca el a incetat sa mai fie gasit.

Ai memorat decalogul perfectiunii si te-ai pierdut printre randuri. Te rogi in fiecare zi sa il intalnesti si speri sa nu dezamăgească. Cum ar putea? Partenerul ideal nu dezamageste niciodată. Nici nu ar avea cum. Atata timp cat nu are pe cine dezamăgi. Singura dezamagire oarba pe care o traiesti zi de zi e faptul ca nu il vei intalni niciodată. Asta da dezamagire. Dar nu te-ai saturat? Sa tot astepti? Sa iti sabotezi singur fericirea alergand dupa himere? Sa te lasi mereu purtat de glasul „prietenilor” prea buni la suflet care ti-au spus mereu sa nu te arunci in nicio relatie pentru a nu suferi? De parca ar fi incheiat un contract cu Doamne Doamne si au reusit sa vada in viitor. In viitorul tau. E ca si cum ti-ai luat oracolul din Delphi la buzunar.

Pentru ca prietenii stiu cel mai bine ce partener ti se potriveste.  Nu-i asa? Cunoastem.

„Nu va fi niciodata bun pentru tine! Te va dezamagi si vei suferi!”. Stii cum se traduce asta, nu? „Mai bine arunca-te in bratele mele primitoare. Cu siguranta, eu nu te voi dezamagi!”. Cat egoism si cata ipocrizie pe metru patrat. Iti dau un sfat! Vrei sa nu fii dezamagit? Exista manastiri. Te calugaresti si gata. In felul acesta nu vei mai fi dezamagit. De niciun partener si de nicio promisiune aruncata elegant la doua pahare de vin.

Lasa-ti „prietenii”, ignora „sfaturile” si fa ceea ce simti.

Nu mai cauta Barbatul perfect. De ce? Pentru ca nu există. Nu mai alerga dupa Femeia ideală. Din acelaşi motiv.

Oricine poate fi perfect pentru tine iar Tu poti fi un ideal pentru oricine.

Restul … e poveste!

O poveste fantasy cu prea mulți eroi si eroine! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Barbatul perfect si Femeia ideala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: