Devoratorul de trupuri


image

Atunci cand te vei oprin din a alerga dupe ele, o vei gasi pe Ea!

Miezul noptii. Nu are somn. Se uita necontenit la tavanul prafuit de atata intuneric si se joaca cu coada ochiului cu lumina palida ce se rasfrange de peste drum in coltul cel mai intunecat al camerei. Este ora 2:40 si e liniste. E ciudat cata liniste poate sa fie in jurul lui si totusi atat de multa neliniste in interior. E ca si cum ai fi intr-un continuu dans agitat al vietii. Se uita din nou la ceas si incearca sa nu se supună orei tarzii din noapte. E prima oara cand priveste atat de mult la ceasul lui si isi da seama ca il poarta mereu la mana. Atunci cand e treaz, sau cand are ochii închiși … si atunci cand merge la lucru, si atunci cand iubeste, si atunci cand urăște.

E un ceas bun. Al dracului de bun. Ii arata ora exacta si ii reaminteste de fiecare data ce trebuie sa faca. Ce ar face un om fara ceasul lui? Ar dormi. Mult prea mult si prea liniştit. El nu poate. Este atat de agitat incat a uitat ca se apropie ora 3:00 si trebuie sa meargă la „intalnire”. Ce intalniri domnule! La ora 3 dimineata.

A uitat si cum o cheama. Stie doar ca e foarte frumoasa dar nu foarte sclipitoare. Se imbraca deosebit de chic si are un parfum devorant. Si e sincera. Prosteste de sincera. El a numit-o: Sinceritatea pe tocuri!

Incearca sa se grăbească, destul de incet totuşi … e tarziu si inca nu s-a dezmeticit. Intr-un final, ajunge la ea acasa. E bucuroasa ca il vede dar plictisita de viata ei. E un plictis existential in care au fost atrasi subtil dar conştient. E clar! Sufera amandoi de acedie!

S-a intors acasa si s-a lasat bântuit de un gand … ca si cum si-ar fi cautat ochelarii nestiind ca ii are pe ochi. Apoi si-a adus aminte! Si-a adus aminte ca nu isi amintește cum o cheama. Nici nu il mai interesa. Pentru ca in urmatoarele zile va fi ocupat cu alte intalniri.

Intalniri cu alte femei fara nume, fara un scop, fara o directie bine definita in capul lui sau al lor.

Era precum acel tren pus pe o sina imaginara si aruncat in zare. O locomotiva surda si oarba. Un tren care intarzie de fiecare data pentru ca nu opreste niciodata in statia care trebuie.

Era atras mereu de acea superficialitate imbucuratoare care iti ia ochii din prima dar care nu reuseste nicicum sa iti miste inima. Nici macar pentru o secunda. In nemultumirea lui era cel mai multumit om de pamant dar si cel mai nefericit actor al propriei lui drame. Nefericit ca nu o gasea pe Ea. Ca nu o întâlnește  si ca nu se poate opri din acest episod al ”cuceritorului”.

Si atunci si-a dat seama. Lovit fiind de un gand atat de puternic si de clar incat a amutit in mijlocul camerei. Nu o va gasi Niciodata pe Ea. Atata timp cat alerga mereu dupa himere si dupa nopti nebune de sex si mai nebun. Dar un sex gol. Dezbracat de orice esenta.

Era un devorator de trupuri …

Poate si de inimi …

Dar singura inima cu adevarat franta … a fost mereu a lui!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Devoratorul de trupuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: